Kumkuat Reçeli yapmanın en iyi yolu…

Görsel

kumkuuuuu

 

Aslen Doğu Asya ve Çin’de üretilen kumkuat meyvesi, tadının lezzeti dışında vücuda “C” vitamini takviyesi açısından da önemli bir yere sahiptir. Özellikle kabuğu ile tüketilmesi vücudun güçlenmesinde önemli bir rol oynar.Çocukların iştahlarını açmaya birebirdir. İdrar yolu enfeksiyonlarında evinizden eksik etmemeniz gereken bir meyvedir. Kanı temizler ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Mikrop öldürücü etkisi sayesinde besin zehirlenmeleri ve böcek ısırıklarında yararlıdır.Mide bulantısını ve baş dönmesini giderir. Kansızlığa karşı etkilidir. Diş ve dişetlerini kuvvetlendirir ve dişleri beyazlatır. Sivilce ve nasır problemlerinde de kullanılması önemli ölçüde rahatlatıcı etki sağlamaktadır. A, B1, B2, B3 ve Kalsiyum açısından zengin bir kaynak olan kumkuat, vücudun sinir sisteminin de rutine uygun çalışmasına olanak sağlar.

Böyle yararları olan bir meyvenin reçelini yapmamak hata olurdu…İşte önemli püf noktaları eşliğinde kumkuat reçeli tarifimiz;

250 gr. kumkuat
1 bardak şeker
2,5 bardak su
Yarım adet (orta boy) limon suyu

Yapılışı:

Bir tencerenin içerisinde kaynattığınız suya, 250 gr kumkuatı ( kumkuatları ortalarından ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarabilirsiniz yahut bütün halinde tüketmek isterseniz doğrudan kumkuatların başlarından birer küçük delik açarak da kaynatabilirsiniz) ekliyoruz. 5 dakika kadar kaynamaları gerekiyor.Bu işlemi yaptığımızda kumkuat reçelinde oluşabilecek istenmeyen ekşi tattan ve meyvelerin kabuklarının sertliğinden de kurtulmuş olacağız.

image1

Haşlayıp süzdüğümüz kumkuatları boş bir tencereye koyup, 2,5 su bardağı suyu ilave ediyoruz. 1 su bardağı şekeri de ekleyip reçel yapım işlemine başlıyoruz.Meyveleri kısık ateşte yavaş yavaş kaynatmak çok önemli. Kaynama noktasına ulaştıktan sonra arada sırada karıştırabilirsiniz. Kaynatma boyunca reçelin köpüğünü almak reçelinizi mükemmel hale getirecektir.Reçel yeterli ölçüde kaynadığında yarım limon suyunu ilave edip bir taşım kaynatarak ocaktan alıyoruz.

Reçel yapmada önemli olan nokta “yeteri ölçü” de kaynatabilmektir. Bu yeterli ölçü ağdalaşmaya başlamasıdır. Şu yolla da reçelin kıvamını test edebilirsiniz:”Reçel kaynadıktan sonra porselen bir tabağa biraz reçel alın. Biraz soğuduktan sonra parmağınızda bir çizgi çekin. Çizginin iki yanı birleşiyorsa reçel kıvama gelmiştir.”

Reçeli tamamen soğutup kavanoza koyabileceğiniz gibi, hiç beklemeden doğrudan kavanoza koyup da soğumasını bekleyebilirsiniz. İkinci şekilde kavanozu ters çevirip soğumaya bırakmak reçelin herhangi bir oksijen teması yaşamasının da önüne geçecektir.

image

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s